- دوره مستر باربر
- دوره استارتر آرایشگری مردانه (مقدماتی)
- دوره پیشرفته آرایشگری مردانه (Professional)
- دوره نیمه خصوصی آرایشگری مردانه (Two Plus)
- دوره خصوصی آرایشگری مردانه (PB Master)
- دوره ترمیم مو
- دوره رنگ مو
- دوره کراتین مو
- دوره گریم داماد
- دوره پاکسازی پوست
- دوره بهداشت کار ناخن
- دوره چهره پردازی گریم سینمایی
- آموزش صفر تا صد اسمبل وال
آن روی سکه محصولات آرایشی و زیبایی
فهرست مطالب
محصولات آرایشی و زیبایی : پژوهش های مختلف سالهای اخیر نشان داده اند که بین مصرف مواد آرایشی و زیبایی و بروز انواع سرطان به ویژه سرطان سینه، حساسیتهای پوستی، اختلالات تنفسی، مشکلات باروری و سقطهای متعدد، اختلالات ژنتیکی و در نهایت سلامت جنین های زنان استفاده کننده از این محصولات ارتباط مستقیمی وجود دارد. نویسنده این مقاله که خود از اعضای بنیاد سرطان سینه ایالات متحده به شمار می رود. با نگاهی به نتایج پژوهش های صورت گرفته در مورد سطح ایمنی چند محصول پرفروش آرایشی و زیبایی، معتقد است که به دلیل تعب مصرف لجام گسیخته این کالاها در جامعه، علاوه بر زنان و دختران مصرف کننده این مواد، کارکنان مراکز آرایشی نیز که عمدتا مهاجران آسیایی تبار می باشند، در معرض انواع آسیب های سلامتی هستند.
نتایج یک پژوهش در مورد مواد تشکیل دهنده محصولات آرایشی نشان می دهد که وجود ماده «لاتينا» می تواند به بروز سرطان و سایر مشکلات جدی در سلامتی زنان، منجر گردد. به علاوه، متخصصان می گویند که به دلیل وجود این مواد مضر در محصولات آرایشی، ایجاد ضایعات پوستی مختلفی در مصرف کنندگان این محصولات زیبایی گزارش شده است. مثلا در آزمون ایمنی یک رنگ موی پرفروش در بازار ایالات متحده، مشخص گردید که در دامنه طراحی شده ايمنی، که عدد ده به بیشترین نگرانی و عدد صفر به کمترین نگرانی اختصاص یافته است، این رنگ مو، امتیاز ۹/T را به دست می آورد.
کارشناسان معتقدند که در رنگ های موی عرضه شده در بازار، ۵ ماده شیمیایی مختلف وجود دارند که ریسک به وجود امدن سرطان را تشدید می نمایند، دو ماده نیر ریسک ایجاد سرطان سینه را در استفاده کنندگان از آن می افزاید و در نهایت نیز، بسیاری از استفاده کنندگان این محصولات از این حقایق بی اطلاع هستند. پژوهش های پزشکی در سالیان اخیر نشان می دهد که مصرف محصولات آرایشی و زیبایی، ارتباط مستقیمی با الروز انواع سرطانها، اختلالات ژنتیکی و بروز مشکلات باروری دارد، یکی از کارشناسان در این مورد می گوید: «مردمير ما در شهرهای بزرگ در معرض انواع مواد شیمیایی و صنفی قرار دارند. ما در شرایطی این محصولات را بر روی بدنهای وبس، استعمال می کنیم که باید استفاده از این مواد اسمي با نگرانی های کافی همراه باشد.»
گفتنی است که فروش کنونی ماده سرطان زای شیمیایی «لانیا» در خاک ایالات متحده به ۷۰۰ میلیون دلار در هر سال بالغ می گردد که پیش بینی می شود این رقم در پایان سال ۲۰۰۷ میلادی به ۱ میلیارد دلار برسد. البته محصولات مختلفی وجود دارند که به دلیل دارا بودن این ماده باید با آگاهی کامل از سوی مصرف کنندگان مورد استفاده قرار گیرند که به تعدادی از این محصولات اشاره می کنیم:
لوسیون وازلین: محصولی که در آزمون ایمنی رتبه ۴/۹ را کسب نموده و ریسک بروز سرطان را افزایش می دهد.
رژلب مایع: این محصول رتبه ۶/۷ را در آزمون ایمنی به دست آورده اسد ی از مواد تشکیل دهنده این محصول با بروز سرطان و سایر مشکلات مربوط به سلامت افراد ارتباط مستقیم داشته و دو ماده نیز موجب بروز اختلالات هورمونی و ایجاد سرطان سینه در زنان شده است.
رنگ ناخن: این محصول در ازمون های ایمنی، رتبه ۷/۸ را به دست آورده و می تواند به بروز سرطان، نارسایی های باروری و سایر مشکلات مربوط به سلامت جنین مادران، منجر گردد. در کالیفرنیا، لایحه ای در جریان است که در صورت تصویب آن،شرکت های تولیدکننده محصولات بهداشتی و آرایشی باید از به کار بردن موادی که خطرات آنها به اثبات رسیده، پرهیز نمایند. کارشناسان پیش بینی می نمایند که این لایحه به زودی به تصویب نهایی رسیده و اجرایی گردد، بدین ترتیب، کلیه این محصولات شامل رنگ های مو، رزلی، کرمها و لوسیون ها و مانیکورهای باحی عاری از مواد سمی و خطرناک شناخته شده می گردند.
در ایالات لوس آنجلس نشان داد که ۲۰ درصد سرطانهای به وجود آمده در این ایالت ارتباط مستقیمی با مصرف دائمی انواع رنگ موهایی دارد که دارای انواع مواد شیمیایی خطرناک و مضر هستند. به علاوه، در یک سوم محصولات آرایشی موجود در بازار موادی وجود دارند که مضرات آنان به اثبات رسیده است. به علاوه، ۸۹ درصد مواد تشکیل دهنده آنان، از لحاظ وضعیت ایمنی مورد آزمون قرار نمی گیرند و البته به خاطر داشته باشيد که برخلاف آنچه عموم مردم فکر می کنند، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، محصولات آرایشی و ترکیبات آن را پیش از آنکه این کالاها در بازار مورد استقبال قرار گیرند، مورد آزمونهای ایمنی قرار نمی دهد و این سازمان، هیچ مسوولیت قانونی ای را در برابر نتایج ارزیابی های ایمنی مورد انباز محصولات آرایشی عرضه شده در بازار آمریکا نمی پذیرد.
چگونه یک مصرف کننده هوشمند و فهیم محصولات بهداشتی و آرایشی باشیم؟
با گسترش روند مصرف گرایی در اکثر نقاط دنیا، ما همه روزه شاهد حجم گسترده ای از مصرف مواد مختلف هستیم . این شرایط باعث ایجاد صدمات جبران ناپذیری به سلامت طبیعت، حیات وحش و انسانها شده است. موسسه وردواج، با انتشار راهنماهای سالانه مصرف هوشمندانه، تلاش می کند که عموم مردم را با واقعیت های فراسوی مصرف مواد مختلف و راهکارهایی در جهت مصرف هوشمندانه آنها آشنا کند. در این مقاله می توانید با نگاهی به ویژگی های مصرف ۵ گروه از کالاهای پرمصرف بهداشتی و آرایشی شامل محصولات بهداشتی بچه، محصولات پاک کننده صابون های آنتی باکتریال، محصولات آرایشی و محصولات پزشکی فردی، با راهکارهایی ساده در جهت کاهش آثار زیانبار فردی و اجتماعی و زیست محیطی آنها آشنا شوید.
بیایید برای چند دقیقه به موادی که در یک روز خرید و مصرف می کنید، بیاندیشید. ممکن است که برای نهار یک ساندویچ مرغ و یک نوشابه میل کنید، خودروی خود را با بنزین پر نمایید. با استفاده از تلفن همراهتان با یکه دوست صحبت کنید، در مدرسه و با اداره نیز، دهها نامه الکترونیکی و با سایر مدارکتان را کپی بگیرید.
اینک این فعالیت های روزمره خون را در تعداد روزهای یک سال ضرب کنید و عدد به دست آمده را هم در تعداد جمعیت مصرف کننده دنیای امروز اضربه نمایید. با نگاهی به بحرین مصرفی خودروی خود، با لباس های خریداری شده تاته عدد به دست آمده بسیار بزرگ خواهد بود و به همین ترتیب، ما با مصارف خود، تأثیرات زیادی را بر کره خاکی و مردم دنیا بر جای می گذاریم.
در سراسر دنیا، طبقه مصرف کننده (افرادی که به کالاهایی نظیر تلویزیون و اینترنت و فرهنگ استفاده از آنها دسترسی دارند)، به سرعت در حال ارشد است، ما می توانیم نشانه های این رشد را در افزایش سریع تعداد خودروها، غذاهای آماده، لوازم الکترونیکی و سایر نهادهای یک زندگی مقرن مشاهده کنیم. بر اساس تخمین های اخیر، ۷/۱ میلیارد نفر، (بیش از یک چهارم انسانها) اینک جزو طبقه مصرف کننده محسوب می شوند از این تعداد ۲۷۰ میلیون نفر در ایالات متحده، ۳۷۰ میلیون نفر در اروپای غربی و ۱۲۰ میلیون نفر نیز در این زندگی می کنند. به صورتی قابل توجه، تقریبا نیمی از مصرف کنندگان دنیا در کشورهای در حال توسعه ای نظیر چین (۴۴۰ میلیون نفر) و هند (۱۲۰ میلیون نفر) زندگی می کنند و این عدد، با رشدی دائمی روبه روست.
در بسیاری از موارد، این افزایش مصرف آثاری مخرب نظیر از بین رفتن منابع طبیعی و جنگلها، رشد حجم بدهیها و چاقی به همراه دارد. در این میان، ۸/۲ میلیارد انسان دیگر مصرفی اندک داشته و با مشکلاتی نظیر گرسنگی، بی خانمان و فقر روبه رو هستند. بدین ترتیب چالش مهم فراروی ها در قرن بیستم و یکم میلادی، تمرکز بر مصرف شهروندان، نه از جعبه بی پایان کالاها که بهبود کیفیت سطح زندگی برای همه، همراه با به حداقل رسانده اسیدهای زیست محیطی می باشد .
اصل کلیدی برای یک مصرف بهینه
مصرف را باید یکی از لذت بخشترین فعالیتهای زندگی روزمره دانست. اما تاثیرات این مصرف بی حد و مرز ما داستان غم انگیزی است. الودگی زیاد تولید شده از خودروها و کارخانجات و یا آلوده شدن آب و خاک و هوا به مواد سمی، هزینه های پنهانی است که بسیاری از ما به آنها توجه نداریم.
در ادامه 10اصل مهم برای داشتن مصرفی بهینه و هوشمندانه را با هم مرور می نماییم:
اصل اول: کاهش دهید. استفاده مجدد نمایید و بازیافت کنید. یعنی از مصرف کالاهای غیرضروری بپرهیزید. در هنگام خرید هم کالاهای کارا و کم مصرف خریداری کنید. استفاده از کالاهای دست دوم در بسیاری از موارد آثار مناسبی به همراه دارد. بازیافت کالاهای مصرف شده نیز گام مهمی محسوب می گردد.
اصل دوم: در نزدیکی محل کار خود زندگی کنید. از غذاهای محلی استفاده نمایید، از کسب و کارهای محلی حمایت کنید، به سازمانهای محلی بپیوندید.
اصل سوم: موتورهای احتراقی درون سوز آلاينده اند و استفاده از آنها باید محدود گردد. شما نیز به جمع مخالفان بهره گیری از این موتورها بپیوندید.
اصل چهارم: به آنچه که می خورید، دقت نمایید. از مصرف غذاهایی که در تولید آنها از علف کش ها و حشره کش های شیمیایی استفاده شده، خودداری کنید .
اصل پنجم: از مصرف محصولات غذایی تولید شده توسط شرکت های تجاری و صنعتی خودداری کنید.
اصل ششم: از کالاهای تولید شده توسط روسهای پایدار دوست با طبع استقبال نمایید.
اصل هفتم: اولویت بندی کنید، به صورت کلی خرید نمایید.
اصل هشتم: آگاهانه در انتخابات شرکت نمایید و از بامردهایی همسو با مصرف با حمایت کنید
اصل نهم: نسبت به گذشته احساس گناه ننمایید، این کار شما را ممکن می کند.
اصل دهم: از داشته هایتان، لذت ببرید.
در ادامه، با ناگفته هایی در مورد مصرف چند محصول پر مصرف شیمیایی و بهداشتی و راهکارهایی ساده در جهت بهبود روش های کنونی مصرف آنها آشنا می شویم:
محصولات بهداشتی بچه
برای بسیاری از ما، بچه دار شدن اولین انگیزه را برای تفکر دقیق درباره ایمنی و سلامت خریدهایمان به وجود می آورد. در کنار بازداشتن بچه از مصرف احتمالی مواد سمی و خطرناک و تیز و برنده، باید در مورد مصرف کالاهایی نظیر پوشک، شیشه، پوشاک، پودرها و کرم های بچه و محصولات پاک کننده بیشتر بیاندیشیم.
ساده می توانیم انجام دهیم:
اگر در آینده ای نزدیک بچه دار می شوید و با درصدد شیر دادن طبیعی به کودکتان هستید، از رویارویی نزدیک با انواع علف کشها و آفت کش ها، رنگ افلزات سنگین و سایر مواد سمی ای که وارد اندامهایتان می شود، بپرهیزید. در هنگام تعویض پوشک بچه، از داروهایی استفاده کنید که در ساخت آنها، از کمترین مقدار رنگ، مواد پاک کننده و خوشبوکننده، بهره گرفته شده باشد.
محصولات پاک کننده
همه دوست دارند که خانه ای تمیز داشته باشند، اما اکثر ما از مواد پاک کننده، متنفریم. نکته قابل توجه در این میان این است که ما برای تمیز کردن حمام و یا سطوح منزل، از مواد بسیار خطرناک و سمی و مضر استفاده می کنیم. مثلا مایع های ظرفشویی، حاوی فسفات هایی هستند که به آلودگی آبهای زیرزمینی می انجامد، پودرهای لباسشویی نیز حاوی سفیدکننده هایی سمی هستند. ما این مواد را دور از دسترس کودکان می گذاریم، اما معمولا دقت نمی کنیم که چنین محصولاتی می توانند چه تاثیراتی بر بدن ما بگذارند.
مطالعات مختلف حاکی از آن است که صابون های آنتی باکتریال در مقایسه با صابون های معمولی، از کارایی کمتری برخوردارند. به ویژه اینکه استفاده از آنها به ایجاد مقاومت دارویی و عفونت های غیرقابل درمان و مقاوم منجر می شود. به همین خاطر هم، بسیاری از آنتی بیوتیکها و سایر داروهای به کار گرفته شده برای مبارزه با بیماریهایی مرگبار نظير مالاریا و سل، امروزه دیگر از کارایی گذشته برخوردار نیستند.
آیا میدانید…؟
اگرچه اکثر این محصولات، برچسب آنتی باکتریال دارند، اما اکثر این محصولات، علاوه بر باکتركها، ویروس ها را هم نابود می نمایند بازار جهانی صابون در سال ۲۰۰۸ میلادی ارزشی معادل ۶ میلیارد دلار خواهد داشت. بیشترین رشد مصرف آن نیز در قاره آسیا گزارش می شود. تری کلوزان، به عنوان اصلی ترین ماده از بین برنده باکتری ها، با نابودی آنزیم های موجود در دیواره سلولی باکتریها، این حفاظ طبیعی در برابر بیماریهایی نظیر سل را تخریب می کند.
محصولات زیبایی و آرایش شخصی
تا چندی پیش، تنها محصول آرایشی در دسترس، صابون های معمولی شست و شوی موها و بدن، خمیردندان و چند محصول ارایشی ساده بود. اما امروزه در ایالات متحده، این محصولات یک صنعت ۲۰ میلیارد دلاری را در هر سال تشکیل می دهند. انواع این لوسیونها و معجونهای عرضه شده در داروخانه ها و سوپرمارکتها که حاوی انواع مواد مختلف شیمیایی و سمی نظیر نگهدارندهها، رنگ، مواد ضد میکروب، و پاک کننده ها هستند، با شعارهایی نظیر پاک کننده، سفید کننده و پوستی سالمتر به مصرف کنندگان عرضه می گردد. برخلاف تبلیغات تجاری آنها، این محصولات بر سلامت، آب و حیات وحش کره زمین، تأثیرائی ناگوار بر جای می گذارند. البته این تاثیرات به ویژه برای مصرف کنندگان نوجوان و یا افراد دارای پوستهایی حساس، به راحتی قابل مشاهده است، همچنین بسته بندی های شیک و غیرضروری این کالاها، یک منبع بزرگ زباله به حساب می آیند.
محصولات مربوط به مراقبتهای سلامتی
برای یک بار ضرر ندارد» اگرچه بر روی تعدادی از محصولات مربوط به کنترل سلامت شخصی، این عبارت نوشته شده، اما باید بدانید که پزشکان خانواده و تولیدکنندگان تجهیزات بیمارستانی، وظیفه حفظ سلامت و جلوگیری از اقدامات آسیب رسان به محیط زیست و انسانها را هم دارند. متاسفانه، تعدادی از این محصولات و پسماندهای ناشی از کاربرد آنها، واقعا ما را به بیماریها و آلودگی های مختلف مبتلا می نماینده استفاده رو به گسترش از این محصولات و به دنبال آن، تولید پسماندهای خطرناک آلوده کننده هوا به ویژه جیوه و دیوکسین ها، یکی از چالش های بزرگ فرآوری ماست. جیوه که در ساخت تعدادی از درجه های حرارت تشخیص تب و همچنین دستگاههای تعیین فشار خون به کار می رود می تواند به سیستم عصبی و مغزی افراد، آسیب های زیادی وارد کند. از سوی دیگر، به دنبال سوزاندن مواد حاوی کلر، گاز دیوکسین انتشار می یابد که با کاهش قدرت باروری، بینظمی در سیستم ایمنی و بسیاری از سرطان ها ارتباط دارد.