- دوره مستر باربر
- دوره استارتر آرایشگری مردانه (مقدماتی)
- دوره پیشرفته آرایشگری مردانه (Professional)
- دوره نیمه خصوصی آرایشگری مردانه (Two Plus)
- دوره خصوصی آرایشگری مردانه (PB Master)
- دوره ترمیم مو
- دوره رنگ مو
- دوره کراتین مو
- دوره گریم داماد
- دوره پاکسازی پوست
- دوره بهداشت کار ناخن
- دوره چهره پردازی گریم سینمایی
- آموزش صفر تا صد اسمبل وال
بیماری های قابل انتقال در آرایشگاه ها
فهرست مطالب
نحوه انتقال بیماری ها
برای موفقیت در این شغل بایستی نکات بهداشتی برای ارائه خدمات آرایشگری را رعایت کنید تا باعث انتقال بیماری بین مشتریان نشود و با پیشگیری های لازم میتوانید جلوی انتقال بیماری را بگیرید. در این مقاله ی آموزشی از آموزشگاه آرایشگری ما میتوانید با رعایت نکات از انتقال بیماری هایی نظیر انتقال هپاتیت از طریق ماشین اصلاح، انتقال ایدز از طریق تیغ و ماشین اصلاح و دیگر بیماری های پوستی جلوگیری کنید.
انتقال بیماری از طریق پیش بند
قسمتی از پیش بند که دور گردن افراد بسته می شود در تماس با پوست گردن بوده و غالبا طی مدت اصلاح در این ناحیه تعریق صورت می گیرد.
حال اگر مشتری ناقل بیماری هایی مانند ایدز باشد و در هنگام اصلاح در ناحیه سر و صورت و گردن بریدگی ایجاد شود و پیش بند فرد آلوده شود سرایت بیماری به دیگران اتفاق می افتد لازم به ذکر است که میکروب سفلیس و ویروس ایدز حدود نیم ساعت، خارج از بدن انسان یا میزبان زنده می مانند و ویروس هپاتیت نیز یک هفته می تواند زنده بماند.
انتقال بیماری از طریق شانه سر
در سر بعضی از افراد ممکن است، جوش های ریزی باشد که موقع شانه کردن باز شده و خون و ترشحات ناشی از آن شانه را آلوده کند و حتی با توجه به اینکه شانه با مو و پوست سر در تماس است در صورتی که ضد عفونی نشود، می تواند موجب انتقال بعضی از بیماری های قارچی شود.
انتقال بیماری از طریق تیغ و قیچی
در صورت استفاده از یک تیغ برای بیش از یک نفر ، انتقال بیماری تسریع می گردد و استفاده از ریش تراش برقی و یا فرچه ها برای تراشیدن ریش نیز جز و وسایل نوک تیز مهم در انتقال بیماری هستند.
انتقال بیماری از طریق حوله
حوله هایی که گاه روی رخت آویزها در کنار خیابان جهت هوا خوری مشاهده می شود، نیز می تواند وسیله ای برای انتقال بیماری های پوستی باشد.
پیشگیری از انتقال بیماری در آرایشگاه
به منظور پیشگیری از انتقال کلیه بیماری ھای خونی و پوستی قابل انتقال در آرایشگاه ھا، بھترین شیوه، استفاده از وسایل اختصاصی برای ھر مشتری می باشد. بنابراین لازم است که متصدیان آرایشگاه ھا از مشتریان خود بخواھند که وسایل آرایشی اختصاصی را ھمراه بیاورند.
رعایت نکات بهداشتی
در صورت ناچار بودن آرایشگر به استفاده از وسایل مشترک ،باید اقدامات ضدعفونی کردن ابزار آرایشگری در حضور مشتری و قبل از شروع به کار انجام شود .آرایشگر باید ھمچنین دست ھای خود را بعد از پایان اصلاح ھر مشتری و قبل از شروع کار مشتری بعدی، با صابون و آب شستشو دھد.
برای ضدعفونی کردن سطح میز کار، پس از اصلاح ھر مشتری باید الکل ٧٠ درجه به وسیله آب فشان روی میز پاشیده و با دستمال تمیز و مناسب پاک شود. کف محل کار نیز لازم است روزانه به وسیله مواد ضدعفونی کننده، مانند آب ژاول شستشو و گندزدایی شود.
برای ضد عفونی کردن وسایل فلزی مانند قیچی و تیغه ھای ماشین اصلاح بھتر است از حرارت مستقیم استفاده شود )حداقل به مدت زمان ٣٠ ثانیه به طوری که وسیله مذکور کاملاً داغ شود(. چراغ الکلی وسیله مناسبی برای این کار است، ولی برخی از آرایشگران ترجیح می دھند که یک شعله کوچک گاز، مانند شعله ھای آزمایشگاھی به طور دایم روی میز آنھا روشن باشد تا مرتب از آن استفاده کنند.
برای ضدعفونی کردن وسایل پلاستیکی میتوان از محلول الکل ٧٠ درجه استفاده نمود که البته وسایل باید کاملا در محلول غوطه ور شوند. وسایل استفاده شده برای ھر مشتری باید در ظرفی مجزا قرار گیرد تا در اولین فرصت با محلول الکل ٧٠ درجه شسته شده و در ظرف محلول ضد عفونی قرار گیرند.
نکته مهم : بھترین راه حفاظت شخص از انتقال بیماری ھای واگیردار در آرایشگاه ھا انتخاب یک آرایشگاه مخصوص و استفاده از تمامی لوازمات شخص است.
به طور معمول از ھر پیش بند برای چند مشتری استفاده می شود و به ترتیب امکان خطر انتقال بیماری ھای پوست و مو از طریق قسمتی که دور گردن بسته می شود و در ارتباط مستقیم با پوست است، لذا مھمترین راه برای برطرف کردن این مشکل استفاده از پیش بند یکبار مصرف و استفاده دستمال و یا استفاده از چسب ھای مخصوص دور گردن می باشد.
منظور از ضد عفونی کردن بکار بردن مواد ضد چرک است که از رشد و یا عمل میکرو ارگانیسم جلوگیری کند. استفاده از وسایل کار آلوده و غیر استریل باعث انتقال برخی بیماری ها از فرد آلوده به افراد سالم می شود .
به منظور جلوگیری از این موارد باید موارد ذیل رعایت شود:
• پس از استفاده از وسایل فلزی ابتدا باید موهای خرده آنها را پاک نموده و به وسیله ی چراغ الکلی و یا دستگاه استریل ضد عفونی کننده مانند دستگاه های حرارتی ضد عفونی و یا دستگاه ضد عفونی یو وی استفاده نماییم.
• پس از استفاده از وسایل غیر فلزی آنها را ابتدا باید با آب شستشو داده و سپس با یکی از محلول های ضدعفونی کننده مانند دتول، ساولن و یا ۵۳+ ضدعفونی نماییم.
• کف و دیوار سالن را که از جنس سنگ فرش (سرامیک) می باشد پس از شستشو با محلول آب ژاول ضد عفونی نماییم.
• لباس کار، حوله و پیش بند را با استفاده از مواد شوینده شستشو و ضد عفونی کنید و پس از هر اصلاح مو سر آرایشگر باید دست های خود را با آب و صابون و یا مایع شستشو دهد و همچنین کاسه ی سرشویی باید هر روز با مواد شوینده و پودر و وایتکس شستشو و ضدعفونی گردد.
سوالات متداول پیرامون انتقال ایدز در آرایشگاه
انتقال ایدز در آرایشگاه چگونه ممکن است؟
با توجه به بررسی های به عمل امده در ایران و سایر کشور های جهان انتقال ویروس ایدز در آرایشگاه تا بدین لحظه گزارش نشده است، ولی تا حد امکان باید از وسایل استریل و عاری از هر گونه آلودگی به خون و... استفاده کرد.
آیا احتمال انتقال ایدز در آرایشگاه مردانه وجود دارد؟
انتقال ایدز در آرایشگاه های مردانه به نسبت آرایشگاه های زنانه خطرات بیشتری دارد. چرا که با توجه به مصرف بالای تیغ و ابزارهای برنده در آرایشگاه های مردانه، خطر نفوذ تیغ به پوست و خونریزی بالا می رود. اما جای نگرانی نیست چرا که تا کنون هیچ موردی مبنی بر استفاده از لوازم اصلاح مردانه اعم از تیغ و قیچی آلوده به اچ ای وی دچار این بیماری اعلام نشده است. پس لازم نیست در خصوص ایدز و درمان بیماری ایدز نگرانی داشته باشید.