- دوره مستر باربر
- دوره استارتر آرایشگری مردانه (مقدماتی)
- دوره پیشرفته آرایشگری مردانه (Professional)
- دوره نیمه خصوصی آرایشگری مردانه (Two Plus)
- دوره خصوصی آرایشگری مردانه (PB Master)
- دوره ترمیم مو
- دوره رنگ مو
- دوره کراتین مو
- دوره گریم داماد
- دوره پاکسازی پوست
- دوره بهداشت کار ناخن
- دوره چهره پردازی گریم سینمایی
- آموزش صفر تا صد اسمبل وال
شبیه سازی چهره
فهرست مطالب
شبیه سازی چهره
اغلب در نمایش های تاریخی و یا نمایشی از زندگی یک شخصیت معروف نیاز به بازیگر شبیه شخصیت مورد نظر می باشد. کارگردان نخست باید بازیگر را از نظر فرم چهره اندازه های اعضای چهره سپس اندازه قد و هیکل شبیه شخصیت مورد نظر انتخاب نماید. اگر چهره شخصیت مورد نظر به فرم چهار گوش است چهره بازیگر نیز باید به فرم چهار گوش یا تا حدودی با این فرم چهره نزدیک باشد مانند: چهره به فرم مستطیل که به آسانی می توان آن را تبدیل به فرم مربع نمود . مسلم است که تغییر بعضی از فرم ها چهره به فرم های دیگر تا حدودی مشکل است .
مانند تبدیل چهره با فرم مثلث و استخوانی به چهره ای به فرم گود و گوشت آلود . اندازه های اعضای چهره مانند:طول بینی فاصله چشم ها فاصله ما بین بینی و لب و غیره نیز باید در شبیه سازی در نظر گرفته شود.
با نزدیک بودن فرم و تا حدودی اندازه های اعضای چهره بازیگر به شخصیت مورد نظر گریمور می تواند با گذراندن تصویر در مقابل خود چهره بازیگر را باعمل تصحیح و تکنیک سایه و روشن با در نظر گرفتن فرم ابروان و چشم ها خطوط و حجم های و احتمالا ریش و سبیل با گذراندن کلاه گیس بازیگر را شبیه شخصیت مورد نظر نمایید . در صورتیکه بعضی از اعضای چهره بازیگر با چهره شخصیت مورد نظر تطبیق ننماید گریمور می تواند با تکه سازی (قبلا شرح داده شده است)
مانند:ساختن برآمدگی ابروان بینی فک دیگر اعضا چهره و چسباندن تکه های مورد نظر بر چهره بازیگر و گریم شخصیت مورد نظر را آنطور که باید ارائه دهد. گاهی نیز در بعضی از نمایش ها به بدل بازیگر اصلی نیاز می باشد
که بر صحنه ای باید بازتیگر اصلی در مقابل بدل خود قرار گیرد . در این نوع نمایش نییز باید چهره بدل (بازیگر دوم )تا حدودی از نظر فرم و اعضای آن شبیه بازیگر اصلی انتخاب گردد.
با شبیه بودن چهره بدل به بازیگر اصلی برای گریمور تبدیل چهره مشکلی نخواهد بود . چنانچه چهره بدل هیچ گونه مشابهتی به چهره بازیگر اصلی نداشته باشد بدل می تواند از صورتک بسیار ظریف شبیه بازیگر اصلی استفاده نماید .
این در صورتی است که چهره بدل از نظر فرم و اعضای چهره خیلی بزرگتر و یا کوچکتر از بازیگر اصلی نباشد .
برای استفاده از صورتک نیز باشد تا حدودی فرم چهره به خصوص اعضای اندازه طول بینی فاصله چشم ها فاصله بینی با لب وچانه در نظر گرفته شود. چنانکه بدل گفتگو داشته باشد می توان صورتک را از جنس ضخیم تر
مانند(صورتک از باند طبی و چسب چوب)یا پارچه ظریف مانند : جوراب نایلون ،باند طبی ،پارچه حریر،و ژلاتین و همچنین باند گچی به تنهایی ساخت. پیش از ساختن صورتک نخست بر چهره بازیگر اصلی شخصیت مورد نظر را گریم نمائید . سپس عکس رنگی (پرتره) از چهره او تهیه نمائید . پس از ساختن صورتک پرتره را مقابل قرار داده صورتک را بر مبنای رنگ زمینه خطوط حجم ها احتمالا ریش و سبیل و مدل سر (پرتره ) نقاشی نمائید.
صورتک با مایع لاتكس
قالب گیری را، از پیشانی تا گردن بازیگر اصلی با پودر آلژینات یا گچ جیس انجام دهید. پس از آماده شدن قالب نگاتیف، مانند ساختن سربریده با مایع لاتکس عمل نمایید. ضخامت پوسته بیشتر از سه تا چهار میلیمتر نشود. پس از آماده نمودن پوسته، با اسفنج نمناک آنرا تمیز نمائید و از آسیستان بخواهید یوس روی چهره بدل بگیرد. محل چشم ها را با مداد مشخص نمائید. پوسته را از چهره بدل بردارید؛
بر صورتک چشمها را می توان بچند طریق کار کرد:
1- محل چشم ها را از ناحیه زیر پلک پائین چشم تا بخش ۱ چشم با دقت ببرید. سپس بر محل بریده شده، توری خیلی نازک و ظریف شیری رنگ نصب نمائید، فرم و خطوط چشم های پرتره بازیگر اصلی را، بر آن نقاشی نمائید.
2- می توانید محل مردمک چشم ها را برای دید بدل، ببرید و چشم ها را بطریق فوق نقاشی نمائید.
3- ناحیه چشم ها را از زیر پلک پائین چشم تا بخش ۱ چشم با دقت ببرید. در این قسمت محل بریدگی به فرم چشم های بازیگر اصلی بریده شود و نیز بدل بتواند به راحتی ببیند. پس از نصب صورتک بر چهره بدل، باید سعی شود، فرم و خطوط چشم مانند ، چشم های پر تره بازیگر اصلی گریم شود.
پس از آماده نمودن چشم ها، سوراخ های بینی، شکاف لب را نیز با تیغ کاتر باز کنید. دقت شود سوراخ های بینی شبیه بازیگر اصلی باشد. با قیچی اضافی پوسته را در اطراف چهره ببرید. پوسته را دوباره بر چهره بدل قرار دهید. گریم مخصوص پرتره بازیگر اصلی را بر روی آن تا گردن انجام دهید.
طريقه وصل کردن به سر
یک پارچه نازک کتانی را انتخاب نمائید. از عرض، باندازه پهنای بالای پیشانی صورتک، از طول رستنگاه مو تا پشت گردن بازیگر ببرید. یک طرف پارچه آماده را با دقت، با مایع لاتکس) زیر صورتک در انتهای خط پیشانی بچسبانید.
در دو طرف صورتک، دو کش به عرض دو سانتیمتر در ناحیه شقيقه، دو کش در ناحیه زیر گوش و دو کش در اطراف گردن، از زیر صورتک با مایع لاتکس بچسبانید. بر سر کش ها، ماد کی و قزن بدوزید. صورتک را بر چهره بدل قرار دهید، پارچه بالای سر را تا پشت گردن بپوشانید سپس کش ها را بر آن با قزن وصل نمائید. سعی شود بدل در زیر صورتک احساس راحتی کند و نیز صورتک زیاد کشیده نشود، چون کشیدگی باعث شکل تغییر صورتک میشود. سپس از کلاه گیس شبیه موی بازیگر بر سر بدل استفاده نمایید.
صورتک با گاز طبی و چسب چوب
پس از قالب گیری با نوار گچی از چهره بازیگر اصلی، تقریبا مانند آماده نمودن سر بریده نمائید. (قبلا شرح داده شده است ولی برای ساختن این صورتک پنبه بکار گرفته نمی شود
از آماده نمودن قالب نگاتیف، به ترتیب سه لایه گاز طبی و چسب چوب بر آن بچسبانید. پس از خشک شدن، پوسته را در آورید، مانند صورتک با مایع لاتكس عمل نمائید، منتها خط شکاف لب را باز ننمائید. گریم مخصوص پر تره بازیگر اصلی رابا لوازم گریم با رنگ های پلاستیک و یا رنگ های گو آش بر آن انجام دهید. برای وصل کردن آن به سر، مانند قبل عمل نمائید.
صورتک با پارچه ای بسیار نازک و ژلاتین
پس از قالب گیری از چهره و گردن بازیگر اصلی، با نوار گچی (قبلا شرح داده شده است) و بدست آوردن قالب پز تیف با گچ جیپس (قبلا شرح داده شده است) صور تک را بر قالب پز تیف چهره بسازید. پس از تمیز کردن قالب پز تیف بر سطح آن وازلین بمالید، یک تکه پارچه بسیار نازک از جنس، جوراب نایلون ظریف یا پارچه حریر و یا باند طبی ظریف، آماده نمائید. یک تکه برای سطح پیشانی تا روی چشم، یک تکه روی بینی، دو تکه زیر چشم ها تا فک، یک تکه از زیر بینی تا چانه، یک تکه زیر چانه و یک تکه برای تمام کردن ببرید، برای چسباندن تکه های پارچه پر مدل، از پیشانی شروع کنید. تکه ها را داخل مایع ژلاتین نیم گرم (طرز درست کردن قبلا شرح است) فرو برده، روی مدل پز تیف قرار دهید. دقت شود، هنگام چسباندن، تکه ها چین نخورد. پس از خشک شدن، پوسته را از مدل جدا کنید. این صورت بسیار ظریف و از اینرو گریم را با دقت با لوازم گریم، مانند دو صورتک قبلی بر آن انجام دهید. برای وصل کردن به سر نیز مانند دو صورتک قبلی عمل نمائید.
اصلاح موی مردانه با توجه به دگرگونی های ظاهری که ایجاد می کند و باعث نقش بستن ظاهر جدیدی می شود بیشتر نیاز به تغییر خواهد داشت، در این وضعیت هر چه بیشتر سعی کنید قطعا با فنونی آشنا می شوید که هر کدام طرفداران خاص خود را دارند.ضمن این که با انواع ماشین های اصلاح، دستگاه های خرد کردن، کاهش تراکم بافت و همین طور حجم گیری آشنا می شوید.
برای آشنایی با کلاسهای آموزش گریم سینمایی اینجا را کلیک نمائید.